KAŅEPJU – TOMĀTU AIZDARS

Kad pietrūkst ideju, ko likt uz brokastu maizēm, šī recepte būs īsti laikā! Tas labi derēs arī kā piedeva dārzeņiem un dažādām uzkodām.

Sastāvdaļas:
4 lieli, gatavi tomāti
1 mazs sīpols
Sāls, pipari – pa šķipsnai
Garšvielas, zaļumi (pēc izvēles)
2 ēd. k. kaņepju eļļas
2 ēd. k. lobītu kaņepju sēklu
½ avokado (pēc izvēles)

Pagatavošana:
Tomātus nomazgājam un uz īsu brīdi ieliekam karstā ūdenī (lai vieglāk atdalīt miziņu). Pēc tam izņemam no ūdens, nomizojam un sagriežam sīkos gabaliņos. Sīpolu smalki sagriežam un aplejam ar nelielu daudzumu verdoša ūdens (lai pārklāj sīpolu gabaliņus). Pēc tam ūdeni nolejam un ļaujam nedaudz atdzist. Tad sīpolus pievienojam tomātu masai kopā ar sāli, pipariem, garšvielām un zaļumiem. Visbeidzot pieliekam kaņepju eļļu, lobītās kaņepju sēklas un visu sakuļam vairāk vai mazāk viendabīgā masā (atkarībā no tā, vai patīk viendabīga masa vai lai jūtami atsevišķi gabaliņi). Ja tiks pievienots arī avokado, masa būs krēmīgāka.
Gatavo aizdaru liekam ledusskapī atdzist. Iesakām smērēt vai nu uz maizītēm vai lietot kā piedevu dārzeņiem un uzkodām.