KAŅEPJU SĒKLU PESTO

Šis ir labs veids, kā pārvērst lobītas kaņepju sēklas krēmīgā pesto, ko pievienot dažādiem ikdienas ēdieniem, padarot tos apetelīgākus un uzturvērtībām bagātākus. No ierastā pesto šis pamatā atšķiras ar to, ka ciedru riekstu vietā tiek lietotas kaņepju sēklas (tādējādi palielinot arī proteīna daudzumu).

Sastāvdaļas:
Baziliks svaigs – 2 krietnas buntes
Lobītas kaņepju sēklas – ¼ glāzes
Parmazāna tipa siers rīvēts – ¼ glāzes
Olīveļļa – 2-3 ēdamkarotes
Ķiploks – 1 daiviņa
Citrona sula – 1 ēdamkarote
Sāls – ¼ – ½ tējkarotes

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liec traukā un ar blenderi sakul viendabīgā, krēmīgā masā. Ja vēlies pesto šķidrākas konsistences, vari pievienot nedaudz ūdens. Ja vēlies eļļaināku, pievieno vairāk olīveļļas. Daļu olīveļļas varat aizstāt arī ar kaņepju eļļu.
Vasarā, kad pieejamāks ir svaigs baziliks, vari sagatavot lielāku daudzumu pesto un pa mazākām daļām ielikt saldētavā. Tā ir iespēja saglabāt vasaras garšu, ko baudīt ziemas vidū! Labu labi garšo!