GARDIE PROTEĪNA BATONIŅI

Ja vēlies sevi palutināt ar kādu veselīgu kārumu, šī recepte domāta tieši Tev! Starp ēdienreizēm, ceļojot, pirms un pēc sporta nodarbībām – vienmēr, kad sagribas kaut ko mazliet uzkost.

Sastāvdaļas:
½ glāzes mandeļu
¼ glāzes valriekstu
¼ glāzes lobītu kaņepju sēklu
1 – 1,5 glāze dateļu (žāvētu, bez kauliņiem, apm. 20 gab.)
1 ēd. k. kokosriekstu eļļas (izkausētas)
1 ēd. k. kanēļa
2 ēd. k. kakao pulvera
2 ēd. k. kaņepju proteīna pulvera
¼ glāzes kokosriekstu skaidiņas
¼ glāzes cukurotu ingvera gabaliņu

Pagatavošana:
Sagriez sīkākos gabaliņos mandeles, riekstus, dateles un kopā ar lobītām kaņepju sēklām liec smalcinātājā (blenderī vai piestā) un smalcini, līdz masa sāk kļūt ķepīga. Tad pievieno kokosriekstu eļļu, kanēli un turpini smalcināt, līdz viss pārvēršas viendabīgā masā. Pēc tam pievieno kakao, kaņepju proteīna pulveri, kokosriekstu skaidiņas, sīkos gabaliņos sagrieztu ingveru, ko iestrādā kopējā masā (lai vēl ir jūtami atsevišķi gabaliņi un lai tekstūra nav pārāk mīksta).
Uz četrkantīga trauka vai pannas uzliec cepamo papīru un uz tā izklāj sagatavoto masu. Saformē to vienā taisnstūrī un liec saldētavā uz 10 minūtēm (kamēr tā sacietē). Tad sagriez sīkākos gabaliņos sev vēlamās formās. Izveidoto masu pirms ievietošanas saldētavā var arī savelt mazās bumbiņās. Pagatavotos batoniņus var glabāt ledusskapī līdz pat nedēļai vai saldētavā kaut vai mēnesi.

Ja masa iznāk pārāk mitra, pievieno vairāk kakao vai kaņepju proteīna pulveri. Ja masa nav pietiekami mitra, pievieno vairāk kokosriekstu eļļas vai vēl kādu dateli.
Lai labi garšo!