Receptes un padomi

Svaigie dārzeņu un lapu salāti

Lobītas kaņepju sēklas ir lielisks veids, kā bagātināt gan garšas, gan uzturvērtības ziņā jebkurus Tavus iemīļotos salātus, tos pārkaisot ar šīm sēklām.
Tāpat lobītas kaņepju sēklas var izmantot kā sastāvdaļu salātu mērcēm, tās iebiezinot un piešķirot patīkami riekstainu garšas noti.
Šie ir ieteikumi, kā Tu vari papildināt salātus ar „labajām” taukvielām, kas palīdz mūsu organismam absorbēt taukos šķīstošos vitamīnus (kas tik bieži ir sastopami salātos) – tādus kā A, K un E vitamīnus.

Sastāvdaļas:
Salātiem:
Lapu salāti – var būt dažādi, pēc izvēles
Ķiršu tomātiņi
Saldais kartupelis
Lobītas kaņepju sēklas
Ķirbju sēklas
Avokado

Mērcei:
Olīveļļa – 3 ēd. k.
Citrona vai laima sula – 1 ēd. k.
Cukurs vai medus – 1 tjk.
Sāls, pipari – pa šķipsnai

Pagatavošana:
Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā mazākā traukā. Saldo kartupeli sagriež gabaliņos un apgrilē. Tikpat labi kartupeli var izcept krāsnī un tad atdzisušu sagriezt gabaliņos. Visas salātu sastāvdaļas kārto bļodā un iecilā tajos salātu mērci, uzliek virsū nomizotu avokado bez kauliņa (sagrieztu šķēlītēs), pārkaisa ar ķirbju un lobītām kaņepju sēkliņām.
Lai labi garšo!

Citas receptes:

Kad pietrūkst ideju, ko likt uz brokastu maizēm, šī recepte būs īsti laikā! Tas labi derēs arī kā piedeva dārzeņiem un dažādām uzkodām.

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!

Ja vēlies sevi palutināt ar kādu veselīgu kārumu, šī recepte domāta tieši Tev! Starp ēdienreizēm, ceļojot, pirms un pēc sporta nodarbībām – vienmēr, kad sagribas kaut ko mazliet uzkost.

Lobītas kaņepju sēklas ir lielisks veids, kā bagātināt gan garšas, gan uzturvērtības ziņā jebkurus Tavus iemīļotos salātus, tos pārkaisot ar šīm sēklām.

Šis ir labs veids, kā pārvērst lobītas kaņepju sēklas krēmīgā pesto, ko pievienot dažādiem ikdienas ēdieniem, padarot tos apetelīgākus un uzturvērtībām bagātākus.

Lai iegūtu mundrumu rīta cēlienam, reizēm ir pietiekami brokastīs iebaudīt vieglu, bet vitamīniem bagātu un pietiekami barojošu kokteili, pievienojot tam dažādus augļus, ogas un lobītas kaņepju sēklas.


Kaņepju produkti:

/OLBALTUMVIELAS/ - produkts aktīvajiem un augošajiem

Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, satur vairāk olbaltumvielu (30 gramos sēklu ir 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6. Plašāk pielietojamas maigās garšas un riekstainās tekstūras dēļ. Iesakām lietot kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jebkuram atdzesētam sāļam vai saldam ēdienam.

/TAUKSKĀBES/ - sirsnīgs produkts veselīgajiem

Iegūta no kaņepju sēklām ar aukstās spiešanas metodi, saglabājot eļļas bioloģisko vērtību. Sastāva ziņā izceļas ar lielu daudzumu neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6, kas ir vairāk kā citās augu izcelsmes eļļās. Omega 3 un omega 6 proporcija ir 1:3, kas tiek uzskatīta par optimālu cilvēka veselībai. Lietojot uzturā 20g (~2 ēdamkarotes) kaņepju eļļas, tiek nodrošināta dienā ieteicamā omega 3 un omega 6 norma! Iesakām lietot kā piedevu salātiem, putrām, sautējumiem, aukstajām mērcēm, veselības kokteiļiem un citiem ēdieniem.

/OLBALTUMVIELAS/ - produkts sportistiem un strauji augošiem pusaudžiem

Salīdzinot ar lobītām kaņepju sēklām, kaņepju proteīns ir vēl augstvērtīgāks olbaltumvielu avots - 30 gramos tas satur viegli asimilējama 15 gramus (jeb 50%) tīra proteīna. Tas īpaši ieteicams strauji augošiem pusaudžiem, sekmējot normālu augšanu un attīstību, un sportiskajiem, sekmējot muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, kokteiļiem, augļu un dārzeņu smūtijiem vai salātiem.

/ŠĶIEDRVIELAS/ - produkts domātājiem/sēdoša darba darītājiem

Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas - magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus - E, B1, B2 un B6. Satur arī olbaltumvielas un taukskābes. Iesakām lietot veselas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem.


2019 Loja