Receptes un padomi

Kaņepju piens

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!

Sastāvdaļas:
500 ml ūdens
5 ēd. k. kaņepju sēklu (lobītu)
7 dateles (žāvētas)
1 tjk. kanēlis vai 1 tjk. vaniļa

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liekam blenderī un sakuļam viendabīgā, pienam līdzīgā dzērienā. Ja netīk mazās daļiņas, kas jūtamas no kaņepju sēklām un datelēm, varat šķidrumu izkāst caur sietu. Lobītās kaņepju sēkliņas to riekstīgās tekstūras dēļ sadalīsies diezgan labi, bet dateles sadalīsies labāk un vienmērīgāk, ja iepriekš tiks izmērcētas ūdenī.
Šai receptei var pieiet radoši, atkarībā no tā, kas katram labāk tīk garšas un daudzuma ziņā. Pamats ir ūdens un kaņepju sēklas, pārējais ir katra paša rokās. Lai piens būtu saldāks, var pievienot ēdamkaroti medus vai brūno cukuru (garšas dažādībai var izmēģināt arī tumšo karamelizēto cukuru vai kļavu sīrupu).
Ja gribas sāļu dzērienu, var piebērt sāli un zaļumus. Ja kaņepju piens šķiet pārāk ūdeņains, var likt divreiz vairāk sēkliņu – dzēriens iegūst ļoti intensīvu garšu un kļūst stiprs.
Ja gatavo dzērienu bērniem, var pielikt arī sablendētu banānu, kakao pulveri vai vaniļas cukuru (tikai ne visus uzreiz). Pirms dzeršanas piens jāsamaisa, jo tas noslāņojas.
Līdzīgi lobītu kaņepju sēkliņu vietā varat izmantot arī nelobītas kaņepju sēkliņas. Lai to pagatavotu, kaņepju sēkliņas nakti mērcē ūdenī (litrā ūdens ieber 100 gramu negrauzdētu sēklu). Tad izmērcētās sēklas ar ūdeni, kurā tās mirkušas, liek blenderī un kuļ, līdz masa kļūst pienbalta. To izkāš caur 3–4 marles kārtām. Šim pienam būs nedaudz atšķirīga, izteiktāka kaņepju garša.
Priekā!

Citas receptes:

Kad pietrūkst ideju, ko likt uz brokastu maizēm, šī recepte būs īsti laikā! Tas labi derēs arī kā piedeva dārzeņiem un dažādām uzkodām.

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!

Ja vēlies sevi palutināt ar kādu veselīgu kārumu, šī recepte domāta tieši Tev! Starp ēdienreizēm, ceļojot, pirms un pēc sporta nodarbībām – vienmēr, kad sagribas kaut ko mazliet uzkost.

Lobītas kaņepju sēklas ir lielisks veids, kā bagātināt gan garšas, gan uzturvērtības ziņā jebkurus Tavus iemīļotos salātus, tos pārkaisot ar šīm sēklām.

Šis ir labs veids, kā pārvērst lobītas kaņepju sēklas krēmīgā pesto, ko pievienot dažādiem ikdienas ēdieniem, padarot tos apetelīgākus un uzturvērtībām bagātākus.

Lai iegūtu mundrumu rīta cēlienam, reizēm ir pietiekami brokastīs iebaudīt vieglu, bet vitamīniem bagātu un pietiekami barojošu kokteili, pievienojot tam dažādus augļus, ogas un lobītas kaņepju sēklas.


Kaņepju produkti:

/OLBALTUMVIELAS/ - produkts aktīvajiem un augošajiem

Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, satur vairāk olbaltumvielu (30 gramos sēklu ir 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6. Plašāk pielietojamas maigās garšas un riekstainās tekstūras dēļ. Iesakām lietot kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jebkuram atdzesētam sāļam vai saldam ēdienam.

/TAUKSKĀBES/ - sirsnīgs produkts veselīgajiem

Iegūta no kaņepju sēklām ar aukstās spiešanas metodi, saglabājot eļļas bioloģisko vērtību. Sastāva ziņā izceļas ar lielu daudzumu neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6, kas ir vairāk kā citās augu izcelsmes eļļās. Omega 3 un omega 6 proporcija ir 1:3, kas tiek uzskatīta par optimālu cilvēka veselībai. Lietojot uzturā 20g (~2 ēdamkarotes) kaņepju eļļas, tiek nodrošināta dienā ieteicamā omega 3 un omega 6 norma! Iesakām lietot kā piedevu salātiem, putrām, sautējumiem, aukstajām mērcēm, veselības kokteiļiem un citiem ēdieniem.

/OLBALTUMVIELAS/ - produkts sportistiem un strauji augošiem pusaudžiem

Salīdzinot ar lobītām kaņepju sēklām, kaņepju proteīns ir vēl augstvērtīgāks olbaltumvielu avots - 30 gramos tas satur viegli asimilējama 15 gramus (jeb 50%) tīra proteīna. Tas īpaši ieteicams strauji augošiem pusaudžiem, sekmējot normālu augšanu un attīstību, un sportiskajiem, sekmējot muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, kokteiļiem, augļu un dārzeņu smūtijiem vai salātiem.

/ŠĶIEDRVIELAS/ - produkts domātājiem/sēdoša darba darītājiem

Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas - magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus - E, B1, B2 un B6. Satur arī olbaltumvielas un taukskābes. Iesakām lietot veselas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem.


2019 Loja