Receptes un padomi

Gardie proteīna batoniņi

Ja vēlies sevi palutināt ar kādu veselīgu kārumu, šī recepte domāta tieši Tev! Starp ēdienreizēm, ceļojot, pirms un pēc sporta nodarbībām – vienmēr, kad sagribas kaut ko mazliet uzkost.

Sastāvdaļas:
½ glāzes mandeļu
¼ glāzes valriekstu
¼ glāzes lobītu kaņepju sēklu
1 – 1,5 glāze dateļu (žāvētu, bez kauliņiem, apm. 20 gab.)
1 ēd. k. kokosriekstu eļļas (izkausētas)
1 ēd. k. kanēļa
2 ēd. k. kakao pulvera
2 ēd. k. kaņepju proteīna pulvera
¼ glāzes kokosriekstu skaidiņas
¼ glāzes cukurotu ingvera gabaliņu

Pagatavošana:
Sagriez sīkākos gabaliņos mandeles, riekstus, dateles un kopā ar lobītām kaņepju sēklām liec smalcinātājā (blenderī vai piestā) un smalcini, līdz masa sāk kļūt ķepīga. Tad pievieno kokosriekstu eļļu, kanēli un turpini smalcināt, līdz viss pārvēršas viendabīgā masā. Pēc tam pievieno kakao, kaņepju proteīna pulveri, kokosriekstu skaidiņas, sīkos gabaliņos sagrieztu ingveru, ko iestrādā kopējā masā (lai vēl ir jūtami atsevišķi gabaliņi un lai tekstūra nav pārāk mīksta).
Uz četrkantīga trauka vai pannas uzliec cepamo papīru un uz tā izklāj sagatavoto masu. Saformē to vienā taisnstūrī un liec saldētavā uz 10 minūtēm (kamēr tā sacietē). Tad sagriez sīkākos gabaliņos sev vēlamās formās. Izveidoto masu pirms ievietošanas saldētavā var arī savelt mazās bumbiņās. Pagatavotos batoniņus var glabāt ledusskapī līdz pat nedēļai vai saldētavā kaut vai mēnesi.

Ja masa iznāk pārāk mitra, pievieno vairāk kakao vai kaņepju proteīna pulveri. Ja masa nav pietiekami mitra, pievieno vairāk kokosriekstu eļļas vai vēl kādu dateli.
Lai labi garšo!

Citas receptes:

Kad pietrūkst ideju, ko likt uz brokastu maizēm, šī recepte būs īsti laikā! Tas labi derēs arī kā piedeva dārzeņiem un dažādām uzkodām.

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!

Ja vēlies sevi palutināt ar kādu veselīgu kārumu, šī recepte domāta tieši Tev! Starp ēdienreizēm, ceļojot, pirms un pēc sporta nodarbībām – vienmēr, kad sagribas kaut ko mazliet uzkost.

Lobītas kaņepju sēklas ir lielisks veids, kā bagātināt gan garšas, gan uzturvērtības ziņā jebkurus Tavus iemīļotos salātus, tos pārkaisot ar šīm sēklām.

Šis ir labs veids, kā pārvērst lobītas kaņepju sēklas krēmīgā pesto, ko pievienot dažādiem ikdienas ēdieniem, padarot tos apetelīgākus un uzturvērtībām bagātākus.

Lai iegūtu mundrumu rīta cēlienam, reizēm ir pietiekami brokastīs iebaudīt vieglu, bet vitamīniem bagātu un pietiekami barojošu kokteili, pievienojot tam dažādus augļus, ogas un lobītas kaņepju sēklas.


Kaņepju produkti:

Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas - magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus - E, B1, B2 un B6. Satur arī olbaltumvielas un taukskābes. Iesakām lietot veselas, viegli grauzdētas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem.

Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, satur vairāk olbaltumvielu (30 gramos sēklu ir 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6. Plašāk pielietojamas maigās garšas un riekstainās tekstūras dēļ. Iesakām lietot kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jebkuram atdzesētam sāļam vai saldam ēdienam.

Iegūta no kaņepju sēklām ar aukstās spiešanas metodi, saglabājot eļļas bioloģisko vērtību. Sastāva ziņā izceļas ar lielu daudzumu neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6, kas ir vairāk kā citās augu izcelsmes eļļās. Omega 3 un omega 6 proporcija ir 1:3, kas tiek uzskatīta par optimālu cilvēka veselībai. Lietojot uzturā 20g (~2 ēd. k.) kaņepju eļļas nodrošina dienā ieteicamo omega 3 un omega 6 normu! Iesakām lietot kā piedevu salātiem, putrām, sautējumiem, aukstajām mērcēm, veselības kokteiļiem un citiem ēdieniem.

Augstvērtīgs olbaltumvielu avots - 30 gramos tas satur viegli asimilējama 11 gramus (jeb 35%) tīra proteīna. Salīdzinot ar radniecīgo produktu „Kaņepju proteīns”, šis produkts satur vairāk šķiedrvielu (~13,2%), kas stimulē zarnu peristaltiku, veicina gremošanas sulu izdali un holesterīna izvadi no organisma, kā arī labvēlīgi ietekmē zarnu mikrofloru. Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, augļu un ogu kokteiļiem, putrām vai salātiem, sajaucot ar sviestu, konditorejā, maizes cepšanā.

Salīdzinot ar radniecīgo produktu „Kaņepju proteīns un šķiedrvielas”, šis produkts ir vēl augstvērtīgāks olbaltumvielu avots - 30 gramos tas satur viegli asimilējama 15 gramus (jeb 50%) tīra proteīna. Tas īpaši ieteicams strauji augošiem pusaudžiem, sekmējot normālu augšanu un attīstību, un sportiskajiem, sekmējot muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, augļu un ogu kokteiļiem, putrām vai salātiem.


2020 Loja