Kaņepju produkti

Kaņepju sēklas

/ŠĶIEDRVIELAS/-produkts domātājiem/sēdoša darba darītājiem

Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas – magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus – E, B1, B2 un B6. Kaņepju sēklām ir zems glikēmiskais indekss. Lietojot tās uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.

Kaņepju sēklas ir pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu izcelsmes produkti. Turklāt produktā esošās olbaltumvielas ir ķermenim viegli asimilējamā formā.
Tajās ir augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, tai skaitā, organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar pārtiku. Polinepiesātināto taukskābju omega 3 un omega 6 attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai. Pierādīts, ka mūsdienu uzturs vairāk satur omega 6 taukskābes, kuras veicina normālas iekaisuma reakcijas. Tomēr pārmērīga šo taukskābju uzņemšana var veicināt hronisku iekaisumu procesus, t.sk., aterosklerozi un aptaukošanos, kā arī cukura diabētu.

Šķiedrvielas: veicina normālu zarnu darbību un rada sāta sajūtu. Tā kā kaņepju sēklas satur nešķīstošās šķiedrvielas, kas saista ūdeni, papildus ikdienā nepieciešams lietot vairāk šķidruma.
Olbaltumvielas: būtiskākā dzīvo organismu sastāvdaļa, jo ietilpst ikvienas šūnas sastāvā un tās veicina normālu augšanu un attīstību, kā arī muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Olbaltumvielu nozīmi raksturo neizvietojamo aminoskābju sastāvs, kuras nesintezējas organismā, tādēļ tās jāuzņem ar uzturu. Kaņepju sēklas satur visas pieaugušajiem nepieciešamās neaizvietojamās aminoskābes.
Omega 3: alfa-linolēnskābe (ALA) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs, tādējādi mazinot risku kardiovaskulāro slimību attīstībai. Lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās ALA rekomendētās diennakts devas!
Magnijs: dod spēku un enerģiju, mazinot nogurumu un vājumu, kā arī veicina olbaltumvielu sintēzi.
Dzelzs: sekmē sarkano asins šūnu un hemoglobīna veidošanos, nodrošinot skābekļa transportu organismā, kā arī imūnās sistēmas darbību.
Kālijs: palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu, sekmē muskuļu un nervu sistēmas darbību.
Fosfors: sekmē šūnu membrānu darbību, veicina normālu kaulu un zobu attīstību.
E vitamīns: dabisks antioksidants, kas nodrošina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu un palīdz organismam cīnīties pret brīvajiem radikāļiem.
B1 vitamīns: sekmē normālu nervu sistēmas un sirds darbību.
B2 vitamīns: sekmē dzelzs vielmaiņu organismā, aizsargā šūnas no oksidatīvā stresa un samazina nogurumu un vājumu.
B6 vitamīns: uzlabo glikogēna metabolismu un nodrošina hormonālo regulāciju, sekmē sarkano asins šūnu veidošanos un normālu nervu sistēmas darbību.

Iesakām lietot veselas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem. Izteiksmīgākai garšai iesakām viegli apgrauzdēt sausā pannā.
Salīdzinot ar lobītām kaņepju sēklām, tās lēnāk oksidējas saskarsmē ar gaisu un būs izteiktāki jūtamas gan garšas, gan tekstūras ziņā, ja pievienotas citiem ēdieniem.

AR KO KAŅEPJU SĒKLAS IR TIK IZCILAS?
• SUPERSĒKLA, kas ar savu uzturvērtību izceļas uz citu augu izcelsmes produktu fona, jo tām ir unikāla uzturvielu kompozīcija.
• Pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, kas satur vitāli svarīgās neaizvietojamās aminoskābes ievērojami vairāk nekā citi augu valsts produkti.
• Tajās esošās olbaltumvielas ir ķermenim ļoti viegli asimilējamā formā.
• Augsts nepiesātināto taukskābju līmenis, t.sk., organismam svarīgās neaizvietojamās taukskābes omega 3 un omega 6, ko var uzņemt tikai ar uzturu. Kaņepju sēklās šo taukskābju ir vairāk nekā citos augu izcelsmes produktos.
• Augsts omega 3 taukskābju līmenis – lietojot uzturā trīs ēdamkarotes kaņepju sēklu, tiek nodrošināti 2 grami organismam labvēlīgās alfa-linolēnskābes (ALA) rekomendētās diennakts devas.
• Omega 3 un omega 6 taukskābju attiecība ir 1:3, ko uzskata par optimālu cilvēka veselībai.
• Minerālvielu avots – sēklas īpaši bagātas ar magniju, dzelzi, kāliju un fosforu.
• Vitamīnu avots – sēklas īpaši bagātas ar vitamīniem E, B1, B2 un B6.
• Vienas no nedaudzajām sēklām, kas satur hlorofilu.
• Sēklām ir zems glikēmiskais indekss – lietojot uzturā, glikozes līmenis asinīs pacelsies lēni, tādēļ piemērotas arī cukura diabēta gadījumā.
• Nesatur pārtikas alergēnus un glutēnu.
• Kaņepju sēklām un to produktiem ir plašs pielietojums – kā uzkoda starp ēdienreizēm un piedeva dažādiem ēdieniem.
• Ražots Latvijā no šeit audzētām kaņepēm.
• Veselīgs produkts ar lielisku uzturvērtību un patīkamu garšu!


/OLBALTUMVIELAS/ - produkts aktīvajiem un augošajiem

Salīdzinot ar nelobītām kaņepju sēklām, satur vairāk olbaltumvielu (30 gramos sēklu ir 9.7g olbaltumvielu) un neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6. Plašāk pielietojamas maigās garšas un riekstainās tekstūras dēļ. Iesakām lietot kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu jebkuram atdzesētam sāļam vai saldam ēdienam.

/TAUKSKĀBES/ - sirsnīgs produkts veselīgajiem

Iegūta no kaņepju sēklām ar aukstās spiešanas metodi, saglabājot eļļas bioloģisko vērtību. Sastāva ziņā izceļas ar lielu daudzumu neaizvietojamo taukskābju omega 3 un omega 6, kas ir vairāk kā citās augu izcelsmes eļļās. Omega 3 un omega 6 proporcija ir 1:3, kas tiek uzskatīta par optimālu cilvēka veselībai. Lietojot uzturā 20g (~2 ēdamkarotes) kaņepju eļļas, tiek nodrošināta dienā ieteicamā omega 3 un omega 6 norma! Iesakām lietot kā piedevu salātiem, putrām, sautējumiem, aukstajām mērcēm, veselības kokteiļiem un citiem ēdieniem.

/OLBALTUMVIELAS/ - produkts sportistiem un strauji augošiem pusaudžiem

Salīdzinot ar lobītām kaņepju sēklām, kaņepju proteīns ir vēl augstvērtīgāks olbaltumvielu avots - 30 gramos tas satur viegli asimilējama 15 gramus (jeb 50%) tīra proteīna. Tas īpaši ieteicams strauji augošiem pusaudžiem, sekmējot normālu augšanu un attīstību, un sportiskajiem, sekmējot muskuļu masas pieaugumu un saglabāšanu. Iesakām lietot kā piedevu jogurtam, kokteiļiem, augļu un dārzeņu smūtijiem vai salātiem.

/ŠĶIEDRVIELAS/ - produkts domātājiem/sēdoša darba darītājiem

Pamats visiem mūsu kaņepju produktiem. Ārējo apvalku dēļ tās vairāk kā citi mūsu kaņepju produkti satur nešķīstošās šķiedrvielas, kuras veicina zarnu darbību un rada sāta sajūtu, minerālvielas - magniju, dzelzi, kāliju un fosforu, un vitamīnus - E, B1, B2 un B6. Satur arī olbaltumvielas un taukskābes. Iesakām lietot veselas, diedzētas vai samaltas, kā uzkodu starp ēdienreizēm vai piedevu dažādiem ēdieniem.


2019 Loja